VORTICE S.p.A. обявява придобиването на историческата испанска марка CASALS, закупувайки 100% от акционерния капитал от VENTILACIÓN INDUSTRIAL IND. S.L. (Sant Joan de les Abadesses, Жирона, Каталуния, Испания), компания, която работи в сектора на промишлените вентилационни системи.

Двете исторически компании, които са създадени и се развиват в различни периоди и географски контексти, ще продължат да преследват същите ценности и цели, както преди. Всъщност и VORTICE, и CASALS имат корпоративен етос, който оценява хората и човешките отношения, една и съща визия за бъдещето и също така са водени от страст за поемане на нови предизвикателства, особено по отношение на вниманието към продуктовия дизайн, технологичните иновации и пазара разширяване. Други елементи, които VORTICE и CASALS имат общи, са индустриална организация, базирана на солидно ноу-хау в продуктовото проектиране и производство, което се върти около качеството и надеждността на продукта, също благодарение на способна структура за наблюдение и значителни инвестиции в лабораторно оборудване. Не на последно място, двете компании имат силен ангажимент към предпродажбени и следпродажбени грижи, насочени към подкрепа на инсталаторите и дизайнерските студия в началните етапи на настройка и оразмеряване на процеса на инсталиране.

Благодарение на това партньорство VORTICE Group ще може да подсили предложението си с каталози, които допълват продуктите на цялата група, което ще разшири мрежата на компанията и ще отвори допълнителни търговски пътища на международния пазар. „Оттук нататък VORTICE и CASALS ще споделят своите технически познания и търговски активи, което ще ни позволи да създадем мултипликатор за растежа и развитието на двете компании. Ще подсилим и логистичните и производствените мощности. Освен това, особено внимание ще бъде отделено на засилването на процеса на разработване на нови продукти от двата екипа за изследвания и развитие на компаниите, с цел предоставяне на все по-ефективни решения със сериозен фокус върху въздействието на продуктите върху околната среда, намаляване на енергията потребление и шумово замърсяване.” заявява Стефано Гуантиери, генерален директор на VORTICE S.p.A. и новият вицепрезидент на CASALS. „Името, идентичността и логото на CASALS ще бъдат запазени“, твърди Дейвид Сампър, потвърден главен изпълнителен директор и вицепрезидент на CASALS.

CASALS също така ще може да подсили и разшири своето вече обширно портфолио от продукти за промишлена вентилация, особено сертифицираната гама от 200-300-400° C/2 часа модели за извличане на горещ дим, сертифицираната по ATEX гама за потенциално експлозивни среди и сертифицираните Гама от 120V/60Hz продукти, които отговарят на международните електрически стандарти.

Тази операция е напълно съгласувана със средносрочните до дългосрочните стратегии на VORTICE, референтна точка в сектора за жилищна вентилация, която възнамерява да засили присъствието на Компанията в сектора на индустриалните приложения, предлагайки един от най-пълните Каталоги на пазара.

VORTICE Group притежава също LORAN, компания, специализирана в разработването, производството и продажбата на въздушни пречиствателни агрегати за промишлени приложения. Всъщност основният бизнес на LORAN е производството на проекти по поръчка, които са специално пригодени за инсталирането и системните изисквания на неговите клиенти.

„Във момент, когато много мултинационални компании идват в Италия, за да купуват „престижни части“ от нашата производствена система, ние вървим срещу зърното със 100% придобиване на испанската CASALS. Това е курс, който следваме от няколко години: първо с придобиването на LORAN през 2010 г., компания, базирана във Верона, която е специалист в индустриалните въздушни пречиствателни станции. След това прекосихме Атлантическия океан и от централата на VORTICE LATAM в Коста Рика сега координираме много държави на пазарите на Централна и Южна Америка. През 2013 г. VORTICE Group откри завода за производство на вентилационна система VORTICE в Чанджоу (Китай), с ключов фокус върху китайския пазар. Също така е важно да се спомене, че нищо от това не би било възможно без професионалната помощ на BCO Swiss Family Office, Семейния офис, който стратегически съпътства VORTICE Group при прилагането на определения план за разширяване. И сега, благодарение на тази по-нататъшна важна стъпка, VORTICE Group вече наема над 400 души, с консолидиран оборот на групата, който се очаква да надхвърли 100 милиона евро“, казва Андреа Саша Тогни, председател на борда на VORTICE Group.

ЗА VORTICE S.p.A.
Лидер на пазара, VORTICE S.p.A. проектира, произвежда и разпространява продукти за обработка на въздуха. Чрез същата компания или други местни дистрибутори, компанията оперира в над 90 страни по света и предлага обширно портфолио от продукти за домашния, търговски и индустриален сектори: от отдавна утвърдени аспиратори, вентилатори, климатични системи, пречистватели и вентилаторни нагреватели, точно пътят към системите за рекуперация на топлина за сгради с висока производителност.
www.vortice.com

ОТНОСНО

CASALS
CASALS е историческа марка, собственост на VENTILACIÓN INDUSTRIAL IND. S.L., испанска компания, основана през 1881 г., в която сега работят 110 души. През 1924 г. компанията започва да разработва, произвежда и продава индустриални вентилационни системи. С консолидирана мрежа от дистрибутори в Испания, експортните дейности на компанията възлизат на 60% от оборота на компанията.
www.casals.com

ЗА BCO Swiss Family Office SA
Повече от 50 години BCO Swiss Family Office предоставя някои от най-ексклузивните услуги за планиране, стратегия, консултации и финансово управление, подобрявайки концепцията за глобални консултации за частни клиенти и семейства.
Благодарение на внимателното си управление на риска и диверсификацията на инвестициите, BCO Swiss Family Office помага на своите клиенти да запазят и разрастват своите банкови и небанкови активи, като предоставя целенасочени консултантски услуги в секторите за растеж на поколенията, фискалния, корпоративния и имотния сектор.
www.bco.swiss